Våra elpriser

Mölndal Energi och miljön

 

Bra Miljöval el

All energiutvinning sliter i någon mån på miljön. Men det är faktiskt möjligt att minimera miljöpåverkan genom att aktivt välja el från förnyelsebara energikällor. Ju fler som köper el från förnybara källor desto mer "ful-el" trängs ur systemet. Om ingen köper ful-el kommer heller ingen att producera det. Med hjälp av ett telefonsamtal eller ett mejl bidrar du till en friskare värld.

Varför välja el märkt Bra Miljöval?
•Du får el baserad på sol-, vind-, vattenkraft- och biobränslen.
•Du stödjer inte kärnkraft, kolkraft och naturgas.
•Dina utsläpp av växthusgaser blir låga.
•Du ställer krav på elproduktion och tar hänsyn till miljö, djur och växter.
•Elbolag med Bra Miljöval-el investerar i olika projekt som främjar energieffektivisering och miljön.
•Du vet att företaget blir kontrollerat av oberoende organ som säkerställer att just du verkligen får din kilowattimme med Bra Miljöval el och att ingen annan kan köpa samma kilowattimme.
 
Bra Miljöval el kostar 6,25 kr/mån inkl moms om du bor i lägenhet eller 18,75 kr/mån inkl moms om du bor i villa eller radhus.

Här kan du lätt räkna ut koldioxidutsläpp samt vad just din kostnad för Bra Miljöval el skulle bli.

I vårt nya kraftvärmeverk som togs i drift i slutet av 2009 producerar vi själva 30 000 000 kWh Bra Miljöval-märkt el varje år. Läs mer om vårt kraftvärmeverk.

Läs gärna mer på om Bra Miljöval på Naturskyddsföreningens hemsida.
 


         
Alla elbolag med el märkt Bra Miljöval investerar i olika projekt som främjar energieffektivisering och minskad miljöpåverkan. Mölndal Energi har investerat i en rad olika projekt:

Solkraft: 2011 byggde vi en demoanläggning för småskalig solprodktion av el på vår anläggning i Mölndal. Många av våra kunder är intresserade av att producera egen el och vi ville därför testa hur man gör för att kunna guida våra kunder.

Rädda ålarna: 2012 startade projektet med att samla in och transportera ål-yngel till sjöarna ovan kvarnbyforsen. Förr fanns många ålar i Mölndal men med tiden forsen fått för många vandringshinder och ålarna ha nästan försvunnit.