Våra elpriser

Mölndal Energi och miljön

 

Koldioxidutsläpp

Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt så from 1 jan 2013 får alla våra privatkunder förnybar el helt automatiskt!
Du kan naturligvis själv välja exakt hur din el ska vara producerad och därmed även hur stor miljöpåverkan du ska bidra med. Vill du ha ännu finare el märkt med Bra Miljöval? Eller vill du tvärtom ha den Nordiska elmixen med högre miljöpåverkan? Då fixar vi självklart det!

Mölndal Energi tillhandahåller tre olika sorters elprodukter:

1. Nordisk el ger upphov till 483,4 gram CO2/kWh under produktionsfasen.  
2. Förnybar el ger upphov till ca 6 gram CO2/kWh (Inkluderar utsläpp från hela livscykeln tex transporter m.m.)*
3. El märkt med Bra Miljöval ger upphov till 6 gram CO2/kWh. (Inkluderar utsläpp från hela livscykeln tex transporter m.m.)*

Fyll i din årsförbrukning nedan och tryck på Räkna ut för att ta reda på vilken miljöpåverkan som just du ger upphov till samt vad det skulle kosta dig att välja Bra Miljöval. Självklart kan du uppgradera även ett befintligt avtal hos oss till Bra Miljöval.
Din årsförbrukning i kWh:  

För att fördela ansvaret för utsläppen använder vi värden för medelel, om man däremot är ute efter att beräkna vad en förändring av energianvändningen (tex att man minskar sin elanvändning) skulle innebära bör man använda värden för marginalel. Här kan du läsa mer om miljövärdering av el.

Tänk på att den bästa elen alltid är den som inte används oavsett vilken typ av el det är, och att el bara ska användas till det som just el är bra till. Att tex använda el för att skapa ljummen luft att värma upp ett hus med är slöseri om man har tillgång till fjärrvärme enligt primärenergibegreppet.