Nära och enkelt med passion för miljön

Matchställ till 50-åringen Kvarnby Basket

  • 9 november 2017
Matchställ till 50-åringen Kvarnby Basket

Basket är en av de största sporterna i världen, bara fotboll och volleyboll är större. I Sverige är basket populärt bland ungdomar och konkurrerar om att vara den näst största ungdomssporten efter fotboll.

Även i Mölndal har sporten en stark position bland de yngre. Redan när klubben startades 1967 av Peter Dronjak och Bo Wedberg var ungdomsverksamheten viktig. Paret var lärare på Kvarnbyskolan och redan efter tre år hade man avancerat till division 3.

Och framgångarna fortsatte: klubbens elit-damlag var till och med uppe i högsta serien.

Men spel i högre divisioner innebär längre resor och en större apparat med anställd personal. Det blir helt enkelt väldigt dyrt och klubben valde att tänka om. Så för fyra år sedan valde man att starta om från ”scratch” och bli en ideellt driven klubb som satsar på ungdomar och bredd.

”Det är ett drag som visat sig framgångsrikt. Klubben växer stadigt. När vi gjorde omstart hade vi 80 medlemmar, nu är det runt 200 som spelar och tränar med oss”, berättar Anders Wikström som själv tränar två lag och sitter i klubbens styrelse. Förutom ungdomsverksamheten har man även ett damlag som spelar i division 2.

Men hur kommer det sig att Mölndal Energi sponsrar Kvarnby Basket och hur?

”Vi hade ett samarbete när vi elitsatsade och tog upp kontakten igen när vi startade om. Vi passade in i Mölndal Energis sponsringsidé om att stödja flera mindre och lokala verksamheter. Pengarna som vi fått har vi använt till att skaffa matchkläder till alla våra ungdomslag. Nu har vi äntligen kompletta ställ till alla ungdomsspelare. Innan var det ett sammelsurium av olika kläder”, berättar Anders.

Kvarnby Basket är en känd klubb som många har en relation till i Mölndal. Och i år är det 50-årsjubileum för klubben.
 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Namn:

Ämne:

Email: