<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1030212080685553&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Vårt elnät

Vi ser till så att du får ström i Mölndal.

 

 

Välkommen till Mölndal Energi Nät

Mölndal Energi Nät AB ansvarar för all elöverföring inom Mölndals tätort och Pixbo. Vår elnätsverksamhet ska bedrivas på ett säkert och miljöanpassat sätt så att du som kund alltid känner dig trygg och nöjd.

När du flyttar till Mölndal. Eller ifrån.

Då behöver du anmäla det till oss så att du kan få el och värme i din nya bostad. Meddela oss minst 30 dagar i förväg, så att vi hinner hantera dina avtal i tid.

Vill du teckna elnätsavtal?

När du har skickat ditt avtal till oss får du tillbaka en avtalsbekräftelse via mejl och en skriftlig avtalsbekräftelse via vanlig post inom två veckor.

Om ni är två eller flera som flyttar ihop måste ni bestämma vem av er som ska vara ansvarig för elavtalen. Både elnätsavtalet och elhandelsavtalet måste tecknas av samma person.

Om du inte tecknar avtal med någon elhandlare, blir Mölndal Energi AB din elleverantör. Om du vill ha en annan leverantör tecknar du ett avtal med dem, så sköter de leverantörsbytet åt dig.

Ska du flytta?

Om du bor i Mölndal  (d.v.s. har Mölndal eller Pixbo som postadress) och ska flytta, måste du göra en flyttanmälan och säga upp ditt elnätsavtal.

Meddela oss din nya adress dit slutfakturan ska skickas när du har flyttat.

Glöm inte att teckna ett nytt elnätsavtal för din nya bostad – om du flyttar inom Mölndal eller Pixbo behöver du ett nytt separat avtal med oss.

Om du har fjärrvärme säger du upp fjärrvärmeavtalet också. Du måste också lämna den nya ägarens namn och kontaktuppgifter.

 

Elanslutning

Ska du bygga nytt? Bygger du om och behöver ändra din anslutning? Eller vill du ansluta dina solceller? Vi hjälper dig med allt som har med elanslutning att göra, och med rätt uppgifter från dig kan vi hjälpa dig snabbare!

 

 

Gå till elanslutning

Vill du producera egen solel?

Du kommer spara både pengar och klimatet – och bidra till ett mer hållbart samhälle genom att producera din egen el genom solceller och mata ut överskottet på elnätet.

Vi har sammanställt några saker du behöver veta för att ansluta dig till elnätet och kunna sälja el.

Läs mer om att ansluta sig till elnätet

Ska du gräva i marken?

Då gäller det att inte skada kablar som redan är nedgrävda!

Ett enkelt sätt att få koll på befintliga ledningar när du planerar är att använda Ledningskollen. Det är en gratis webbtjänst där du kan beställa ledningsanvisningar eller kabelutsättning.

Gå till Ledningskollen

Ledningsanvisningar och utsättning för kabel

Utskick av ledningsanvisningar och utsättningar hanteras av Geomatikk. Fysisk kabelutsättning på plats debiteras, men utsättning på egen tomt kostar inget för privatpersoner.

Har en ledning blivit skadad?

Om en kabel har blivit avgrävd eller skadad måste du rapportera detta till vår driftorganisation.

Vardagar (kl 08-16) ringer du 031-86 65 40 för att rapportera skador, el- eller fjärrvärmeavbrott.

Vid akuta problem under övrig tid, ring 031 - 27 23 15.

 

 

Vad kostar det?

Mölndal Energi Nät AB har (2020) den näst lägsta elnätsavgiften av Sveriges 290 kommuner.

Information om nätavgiftens olika delar och den aktuella fasta avgiften hittar du under Elnätspriser.

Läs mer om elnätspriser

Vilka är mina rättigheter?

För att du ska känna dig trygg som elkund och konsument har vi sammanställt de möjligheter och rättigheter du har.

Har du en fråga?

Kanske finns svaret här bland de vanligaste frågorna som besvaras av Kundcenter. Här hittar du också några artiklar som kanske kan hjälpa dig. Och du kan alltid använda chatten för att få hjälp och guidning.