Nära och enkelt med passion för miljön

SÅ KAN DU FÅ FJÄRRVÄRME

Steg 1: Intresseanmälan/förfrågan

Mölndal Energi kontaktar dig och dina grannar med en intresseförfrågan.


Steg 2: Kampanj i området

Om intresset är tillräckligt stort för att sätta igång försäljning i ditt område kommer vi och gör ett personligt besök. Då kan du ställa frågor och få svar. Vi tittar även på hur din fastighet och ditt pannrum ser ut och vi gör en skiss på hur en möjlig ledningsdragning skulle kunna se ut. Är det tillräckligt med intresse, ca 70 % av en gata eller fem st intresserade på 100 meter gatlängd, går vi vidare med offert.


Steg 3: Offerering

En offert skickas till alla intresserade och ni får några veckor på er att bestämma er. När sista beställningsdag är kommen summerar vi alla beställningar och om det då är tillräckligt många får ni ett brev och en bekräftelse på er beställning. Är det inte tillräckligt med beställningar arbetar vi på lite till. Om det ändå inte skulle komma in tillräckligt med beställningar måste vi avbryta, alternativt kan vi avvakta ett år för att då göra ett nytt försök. Ni hålls underättade om hur det hela avlöper via informationsbrev.


Steg 4: Anslutning

Om det blir byggnation på din gata startar projektering och planeringsarbete hos oss och du kommer att få en tidplan på arbetet. En anslutning börjar med att vi gräver i gatan där befintliga fjärrvärmerör finns, när vi sedan grävt en tillräcklig bit i gatan kommer vi att lägga ner rör. Efter det är det dags att bli färdig med grävning på din egen tomt, då läggs serviserna in till din fastighet. När alla serviser är klara kan vi släppa på fjärrvärmevattnet i ledningarna. Det är sedan dags att börja arbetet med installationer av fjärrvärmecentralen på insidan i ditt pannrum. Under tiden får du ett antal besök av olika specialister.


Steg 5: Besiktning

Grattis, du värmer nu upp din fastighet med en miljövänlig energikälla!

Namn:

Ämne:

Email:

Starta Chatt


Skicka
Avsluta Chatt
Chatta med oss!