Bedragare som ringer om elmätarbyte

Vi har blivit uppmärksammade på att det finns bedragare som ringer våra kunder och vill boka tid för elmätarbyte. Vi utreder nu händelsen.

Vårt elmätarbyte genomförs av oss eller vår samarbetspartner OneCo. Alla montörer ska kunna legitimera sig och de kommer i bilar med OneCo- och Mölndal Energi-logga på.

Vår samarbetspartner OneCo gör aldrig oanmälda invändiga elmätarbyten. När vi behöver byta en elmätare som sitter inomhus så skickar vi alltid brev och/eller mail i god tid före mätarbytet. Varken vi eller vår samarbetspartner ringer upp dig för att boka en tid, så länge du inte missat din tidsbokning. Om någon knackar på dörren utan att du i förväg fått en skriftlig avisering ber vi dig kontakta oss.

Har du frågor om tid för ditt elmätarbyte ring OneCo på 0771-250 350. Har du andra frågor om elmätarbytet eller känner dig osäker på vad som gäller kan du alltid kontakta vår kundservice på 031-86 65 40

Vi är nu mitt inne i arbetet att byta så gott som alla elmätare i vårt elnät och har hittills genomfört över 6000 elmätarbyten. Du kan läsa mer om varför vi byter elmätarna och hur det går till här på vår webbplats.