<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1030212080685553&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

100% förnybar el till 8% lägre pris

Hos oss får du inte bara förnybar el till riktigt bra pris, du får även full koll på din förbrukning med vår app.

Hur funkar elprisstödet?

Energimarknadsinspektionen har godkänt förslaget om stöd till elanvändare i södra Sverige.  Stödet kommer att betalas ut till hushåll i slutet av februari via Försäkringskassan. Ett förslag om ytterligare ett elprisstöd till hela Sveriges hushåll har föreslagits men ännu inte beslutats. 

När får jag min räkning?

Vi skickar din räkning i början på månaden, runt den 7-10e. Om du är ansluten till Kivra, har valt mejlfaktura, autogiro eller e-faktura, så får du din räkning efter 1-2 dagar. Har du valt pappersfaktura bör du få den i mitten på månaden. Du kan också se din räkning på Mina sidor eller Watter

Varför är elpriserna höga?

Elpriset beror på flera olika faktorer, till exempel hur mycket det blåser och hur nivåerna är i de olika vattenkraftsmagasinen. Du kan läsa mer om vad som påverkar elpriserna just nu i våra marknadskommentarer som vi uppdaterar varje månad. 

Oseriösa elhandlare och bedragare

Det händer att bedragare eller säljare från andra elhandelsbolag ringer eller knackar dörr och påstår sig samarbeta med oss. Vi samarbetar inte med något annat elhandelsbolag. Här har vi samlat tips på vad du kan vara uppmärksam på.

Våra områden

Här hittar du några av de områden vi jobbar med på Mölndal Energi.

Elhandel

Hos oss får du alltid 100% förnybar energi. Vi erbjuder rörligt pris och har inga bindningstider. Du kan också få koll på din förbrukning med vår app Watter.

Elnät

Vi ser till så att du får ström i Mölndal. Ska du flytta till Mölndal? Då behöver du anmäla det till oss, så att du kan få el och värme i din nya bostad.

Fjärrvärme

Vi levererar fjärrvärme till Mölndal, Kållered och Lindome. Tack vare vårt kraftvärmeverk kan vi erbjuda fjärrvärme som produceras med biobränsle.

Ladda bilen

Som ny eller befintlig kund hos oss får du rabatt på köpet av laddbox för hemmabruk. Vill du ladda på vägen kan du använda vår infrastrukturtjänst.

Tips inför vintern

Det finns en risk att elpriserna kommer att bli ännu högre denna vinter jämfört med den förra. Här hittar du våra bästa tips och svaren på de vanligaste frågorna.

Bli elkund

 • 100% förnybar el
 • Rörligt månadspris - ingen bindningstid
 • Minska din elförbrukning med vår app
 • E-faktura eller autogiro
 • Inget krångel, bli kund på ett klick!
 • Behöver du hjälp? Ring 031-86 65 40 för personlig service.

Är du intresserad av timpris? Klicka här.

Beräkna din månadskostnad

Jag bor i

Förbrukning: kWh/år

Rörligt elpris

Beräkna din månadskostnad

Jag bor i

Förbrukning: kWh/år

Rörligt elpris

Watter

Vår app som hjälper dig att hålla koll på din användning av el.

 • Insikt om hur du använder energi i ditt hem.
 • En jämförelse med liknande hushåll.
 • En överblick över hur mycket energi du förväntas använda under månaden.
 • Koll på om din energiförbrukning avviker från bevakningar som du ställt in.
 • Svar på frågor direkt i chatten

 

Ladda ner:

Hämta Watter i Google Play   Hämta Watter i App Store

Upptäck el- och energiguiden

Här har vi samlat våra bästa tips och råd kring el och energi. Allt från hur du sparar energi i fritidshuset, hur du värmer uterummet på bästa sätt till säker elanvändning.
TILL KUNSKAPSBANKEN

Timmätning elmätare: så funkar det

Kunskap är makt brukar det heta. Det gäller även elförbrukningen, där en elmätare med timmätning gör det möjligt för dig att aktivt styra förbrukningen och sänka dina elkostnader. Här berättar jag ...

Varför ska alla elmätare bytas ut till 2025?

Just nu pågår ett omfattande arbete med att byta ut drygt fem miljoner elmätare i Sverige. Mätarbytet görs för att alla elmätare ska klara av att mäta förbrukning per timma eller ännu kortare ...

Skulle jag tjäna på att välja timpris el?

Det talas mycket om timpris på el just nu, i allt från annonser på sociala medier till uttalanden från politiker. Det kan låta som att timprisavtal är något som automatiskt är billigast. Men ...