<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1030212080685553&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Solceller till alla

Vi tar hand om allt åt dig, både före, under och efter installationen. Ange dina uppgifter i formuläret så återkommer vi med solpotential, ungefärlig kostnad och vad du kan spara.

 

 

Enklare kan det inte bli

Du behöver bara fylla i dina uppgifter, så tar vi hand om allt som behövs för en komplett anläggning:

 • Solpaneler inklusive montagematerial
 • Växelriktare
 • Elinstallation
 • Komplett dokumentation om din anläggning
Prata med en specialist

Om våra solceller

Solpanelerna vi erbjuder kommer från de främsta producenterna och är tillverkade med fokus på hållbarhet.

Du kan välja mellan:

 • Standardpaneler
 • Premiumpaneler, med förlängd effektgaranti

I de flesta fall offererar vi svarta (monokristallina) solceller med högre verkningsgrad.

Prisexempel

Alla priser inkl. moms och efter skattereduktion för grön teknik på 15%. Avdraget görs direkt på din faktura.

En lite mindre villa eller fritidshus

 • Storlek anläggning: 5 kWp
 • Årlig produktion: ca 4500 kWh
 • Pris: ca 95 000 kr

En normalstor villa

 • Storlek anläggning: 16 kWp
 • Årlig produktion: 14 500 kWh
 • Pris: ca 255 000 kr

Vi köper din el

Med solceller kommer du att producera ren och billig el i minst 25 år, och du får betalt för den el du inte förbrukar själv.

Vårt mikroproduktionsavtal har varken månadsavgift, bindningstid eller uppsägningstid – så du kommer att få en hög, stabil och långsiktig ersättning. Och när din solel inte täcker ditt behov får du alltid el från noll fossila bränslen.

Köper du dina solceller av oss får du spotpriset + 20 öre för varje kWh du säljer till oss de första tre åren.

Så här fungerar det

Kontakta oss med din förfrågan

Äntligen är det dags för solceller på ditt tak! Fyll i dina uppgifter så blir du kontaktad av våra solcellsspecialister för en första rådgivning samt planering av besök på plats.

Platsbesök och erbjudande

På plats tittar vi mer på dina förutsättningar för att göra en trygg och smart installation. Därefter tar vi fram ett erbjudande skräddarsytt efter dina behov och förutsättningar.

Leverans och inkoppling

Vi planerar och genomför din installation. Det enda du behöver göra är att snart få njuta av när du producerar din egna el från solen.

Njut av billig solel i omkring 25 år!

Inte bara billig el från solen. Vi köper även ditt överskott till ett mycket förmånligt pris, 20 öre utöver spotpris.

Lägg in dina uppgifter

Ange dina uppgifter i formuläret så återkommer vi med solpotential, ungefärlig kostnad och vad du kan spara. Sedan kontaktar vi dig.

Beräkna ditt taks potential

Hitta ditt tak i Mölndal med hjälp av Solkartan.
Så här gör du
 1. Leta upp ditt hus genom att zooma in/ut och dra i kartan för att hitta rätt.
 2. Klicka på huset för att få upp en informationsruta som visar husets potential för att ta till vara solenergi.
 3. Nere till vänster i informationsrutan finns en hussymbol. Om du klickar på den öppnas en ny ruta med en tredimensionell bild av huset, som visar den inkommande solenergin för både väggar och tak.

Köper du solceller av oss kan du ansöka om ett bolån med grön rabatt hos vår samarbetspartner Hemma. Det innebär en lägre månadskostnad på bolånet efter en solcellsinstallation för de allra flesta.

Hemma erbjuder bolån och tilläggslån med bra ränta för dig som ska skaffa solceller, eller som det senaste året har installerat solceller på fastigheten. Hemmas bolån är ett samarbete med Skandia och kreditgivare är Skandiabanken AB (publ), som står under Finansinspektionens tillsyn, vilket innebär att lånet är lika tryggt som hos din vanliga bank.

Minimikravet är en solcellsinstallation på minst 4,5 kW som får vara max 12 månader gammal. Erbjudandet riktar sig till hushåll som investerar i solceller och som uppfyller Hemmas övriga krav för bolån.

Läs mer och ansök om bolån med grön rabatt hos Hemma.

För vanliga solpaneler på villataket behövs oftast inget bygglov. Om det skulle krävas bygglov bistår vi med ritningar. Du får själv stå för eventuella bygglovskostnader.

Från byggstart till färdig anläggning så tar det 1-2 veckor. Sedan är du igång som elproducent.

Internetanslutning behövs om du vill följa upp anläggningens produktion på webb eller i app. Du står själv för anslutningen, vi kopplar upp anläggningen om internet finns trådlöst eller trådbundet vid platsen för växelriktaren.

Solceller passar på nästan alla tak och en installation kan vara lönsam även om förhållandena inte är optimala. För att se hur en investering kan löna sig för just dig kan du ta hjälp av Solcellskollen och vår solkarta.

Du behöver uppfylla några villkor för att sälja el som mikroproducent:

 • Du behöver köpa mer el än du säljer under året.
 • Din huvudsäkring får vara på högst 63 A och anläggningen får högst ha en effekt på 43,5 kW.

Om du inte redan är elhandelskund hos oss behöver du teckna elavtal med Mölndal Energi. Du kan teckna avtal med oss oavsett var du bor i landet. Om du redan är kund och funderar på hur vi tar emot din solcellsel kan du kontakta vår kundservice så hjälper de dig.

Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion för grön teknik när du köper solceller. Avdraget ligger på 15 procent av arbets- och materialkostnaderna. Du kan få max 50 000 kr per person och år i skattereduktion för grön teknik. Avdraget görs direkt på din faktura från oss. Mer information finns på Skatteverkets hemsida.

För att kunna mäta både den el som produceras och den som förbrukas behöver din mätare bytas ut eller programmeras om. Det gör vi kostnadsfritt för mikroproducenter. Mätaren byts ut eller programmeras om när du har skickat in din färdiganmälan.

Vill du veta mer?

Här har vi samlat några artiklar om solel och solceller

Vad menas med solcellernas verkningsgrad?

Du har kanske hört talas om verkningsgrad när det gäller solceller. Man säger att priset på solceller nu för tiden är så lågt och verkningsgraden så hög att det är intressant att fundera på solenergi för vanliga privatpersoner. Men vad är verkningsgrad egentligen och vad har det för betydelse för mig?

Fungerar solcellerna även om det blir strömavbrott?

Många som funderar på att skaffa egna solceller gör det av miljöskäl eller för att sänka sina elkostnader. Men vissa tänker på solcellerna som en trygghet ifall det skulle bli strömavbrott. Man utgår då ifrån att solcellerna fungerar även om strömmen går, men gör de verkligen det? Svaret är faktiskt både ja och nej...

Kan solel bli lönsamt för mig?

Tanken på ren och miljövänlig solenergi – som dessutom är ”gratis” – är nog lockande för de allra flesta. Men alla har tyvärr inte förutsättningarna för att kunna producera sin egen solel. Så här ska du tänka om du funderar på solel.