Värme av bränslet som ingen använde

Mölndal Energi levererar fjärrvärme till Mölndal, Kållered och Lindome. Det är hela 15 mil fjärrvärmeledningar som ser till att en stor andel av alla fastigheter i staden får värme till element och kranar från trygg och leveranssäker fjärrvärme.

Tack vare vårt kraftvärmeverk i Riskulla kan vi erbjuda fjärrvärme som produceras med biobränsle. Biobränslet består i huvudsak av restprodukter från olika industrier, till exempel skogsindustrin, pappersindustrin och rivningsindustrin. De här restprodukterna skulle inte ha kommit till användning om inte vi gjort fjärrvärme av dem. Därför är det så klimatsmart.

 

Det trygga, smarta valet för både dig och miljön

Istället för att varje fastighet har sin egen värmekälla kommer vattenburen värme från ett centralt värmeverk, vilket ger större energi­effektivitet och minskade utsläpp.

Fjärr­värme­centralen i din fastighet använder det varma vattnet till att värma upp dina element och vattnet i dina kranar. När det varma vattnet gjort sitt jobb i ditt hus leds det tillbaka till fjärr­värme­anläggningen och håller trotto­arer och fotbolls­planer isfria under vinter­halvåret.

Vem kan värma sitt hus med fjärrvärme?

Tyvärr kan inte alla hus värmas upp med fjärrvärme. Till exempel måste huset ligga inom rimligt avstånd från befintliga fjärrvärmeledningar. Men också några andra förutsättningar måste vara på plats.

Kan jag få fjärrvärme?
icon-image-price-tag

Så bestäms fjärrvärmepriset

Här kan du läsa om vad som påverkar fjärrvärmepriset och hur fjärrvärmetaxan är uppbyggd.
icon-image-handshake

Trygghetsavtal

Med ett trygghetsavtal får du snabb hjälp, om din fjärrvärmecentral mot förmodan skulle krångla.
icon-image-umbrella

Om något skulle krångla

Vi guidar dig bland vanliga problem och vad du kan göra för att lösa dem.