Elnätsavtal

Ska ditt företag flytta till Mölndal? Då behöver du anmäla det till oss så att ni kan få el och värme i era nya lokaler. Meddela oss minst 30 dagar i förväg, så hinner vi hantera era avtal i tid.

Nyteckning

Startar du ett nytt företag i Mölndal, eller ska ditt företag flytta hit? Välkommen! Anmäl detta till oss för att få el, och i vissa fall även värme, till era lokaler. 

För att vi ska kunna få färdigt dina elavtal i tid behöver vi in anmälan om inflyttning minst 30 dagar i förväg. 

När du har skickat ert avtal till oss får du en avtalsbekräftelse via mejl samt en skriftlig avtalsbekräftelse via vanlig post inom två veckor.

Flyttanmälan

Ska ni byta lokaler? Här kan du göra flyttanmälan eller säga upp era elnätsavtal och fjärrvärmeavtal hos oss.

Tänk på att meddela oss den nya adressen dit slutfakturan ska skickas vid utflyttning.

Om era nya lokaler ligger i Mölndal eller Pixbo behöver ni teckna ett nytt elnätsavtal hos oss separat.

Kontakta oss och meddela när utflyttningen ska ske.

Elanslutning

Oavsett om du ska bygga nytt, behöver el tillfälligt till en utomhuskonsert eller vill ändra något i din anslutning så löser vi det. Med rätt uppgifter från dig kan vi hjälpa dig snabbt och effektivt. Fyll i ett av våra formulär för att få svar så snabbt som möjligt.

Producera el

Ditt företag kan bli helt, eller delvis självförsörjande på el. I många fall finns även förutsättningar för att producera betydligt mer el än företaget behöver - eller vill - använda och då kan ni utöka verksamheten och bli elproducenter.

Läs mer om anslutning av egen produktion

Kabelutsättning

Innan du gräver

När du ska gräva är det viktigt att veta var elkablarna ligger så de inte skadas eller grävs av. Det är livsfarligt men kan också bli dyrt. Innan du påbörjar ett markarbete måste du först beställa en ledningsanvisning vilket du kan göra på Ledningskollen. Det är en kostnadsfri tjänst som förenklar planering och samordning av grävarbeten. Skapa ett konto och beställ ledningsanvisning och kabelutsättning på ledningskollen.se

Har en kabel blivit avgrävd eller blivit skadad? Har du akuta ärenden utanför ordinarie arbetstid? Kontakta vår driftorganisation: 031-27 23 15.

Elnätspriser

Priserna för elnätsanslutning beror på om ni är säkringskund eller effektkund, och på om ni har låg- eller högspänning. Här finns aktuella priser för de olika tjänsterna.

Läs mer om elnätspriser

Effekthandel väst

Kan ditt företag frigöra effekt? I den stundande energikrisen behöver vi energihjältar som kan hjälpa elnätet när det behövs som mest. 

Under vintern deltar Mölndal Energi Nät i marknadsplatsen Effekthandel Väst. Där kan du som företagare eller aggregator i Mölndal och Göteborgs elnät sälja din eleffekt. Tillsammans kan vi skapa ett mer flexibelt elnät och en fortsatt växande region. 

Läs mer om Effekthandel Väst

Planerade och pågående projekt

För att säkerställa en stabil och trygg elleverans gör vi ständiga förbättringar i vårt elnät. Förbättringarna innefattar allt ifrån uppgradering av utrustning till utbyggnad och förstärkning av själva ledningsnätet.

Leveranssäkerhetsprojektet (klart 2038)

Vi strävar ständigt efter att förbättra vår leveranssäkerhet och har därför satt ett mål att 2038 vara Sveriges tryggaste elnät. För att uppnå detta mål har vi startat projektet Noll kundupplevda fel. Projektet innefattar en ökad digitalisering och automatisering av elnätet samt andra åtgärder som bidrar ökad trygghet för våra kunder.

Stadsutvecklingsprojekt - utbyggnad av elnätet

Mölndals Stad har många stadsutvecklingsprojekt igång. För att nämna några Pedagogen Park, Forsåker, GoCo. I alla dessa projekt är Elnät med och drar fram nya kablar både till och inom områdena. Samtidigt ser vi över hur vi kan stärka vårt befintliga nät.

Om oss

Mölndal Energi Nät AB ansvarar för all elöverföring inom Mölndals tätort och Pixbo. Vår elnätsverksamhet ska bedrivas på ett säkert och miljöanpassat sätt så att du som kund alltid känner dig trygg och nöjd.