Oseriösa elhandlare och bedragare

Det händer att bedragare eller säljare från andra elhandelsbolag ringer eller knackar dörr och påstår sig samarbeta med oss. Det kan röra allt från elpriskompensationen till elavtal. Vi samarbetar inte med något annat elhandelsbolag. Elpriskompensationen betalas ut eller räknas av automatiskt via din elnätsfaktura, du måste inte ansöka om att få det.

Tyvärr finns det dem som vill luras. De är få, men det är inte så stor tröst om du råkar ut för dem. 

Några saker du kan tänka på för att undvika att bli lurad i detta fall är:  

  • Det är bara du och ditt nuvarande elhandelsbolag som vet vilken sorts elavtal och vilket elpris du har idag. Om du blir uppringd vet försäljaren alltså inte om ditt elpris är högre eller lägre än det de erbjuder. 
  • Innan du bestämmer dig kan du kontrollera så att företaget inte finns med på svarta listan. Den publiceras av Konsumenternas energimarknadsbyrå som är en statlig och oberoende rådgivare.  
  • Seriösa säljare kommer inte be dig att logga in på din bank och lämna ut några lösenord eller koder. Däremot kan du bli ombedd att signera med bank-ID när du ingår i ett avtal eller loggar in på Mina sidor. Kontrollera alltid att det står Mölndal Energi eller de du ingår avtal med innan du signerar.  
  • Låter det för bra för att vara sant så är det oftast det. 
  • Är du osäker kan du alltid kontakta oss.