M�lndal Energi

ELHANDELSAVTAL

Du kan välja mellan två olika avtalsformer. Antingen kan du binda ditt avtal under en period eller så kan du välja ett avtal med rörligt pris. Oavsett vilket val du gör kommer 100 procent av din el från förnybara energikällor som bio- och vattenkraft.

Rörligt pris
Väljer du rörligt pris följer du prisutvecklingen på den nordiska elbörsen Nordpool Spot. Varje månad sätts ett nytt pris.

Fast pris
Med ett fastprisavtal behöver du inte oroa dig för plötsliga uppgångar i elpriset. Du kan binda ditt elpris under en kortare eller längre tid - vi erbjuder avtal från tre månader upp till tre år. Det går också att lägga till en bytesrätt till avtalet. Då har du möjlighet att teckna om ditt avtal om elpriserna skulle gå ned under avtalstiden. Se nedan för mer information.

Mixpris
Med Mixpris binder du hälften av elförbrukningen till ett fastpris och andra hälften behåller du rörlig. En avtalsform som kan passa dig som tror att rörligt pris är billigast i längden men inte vill ta hela risken att priset tillfälligt stiger kraftigt. Går det rörliga priset upp så påverkar det bara hälften av din elförbrukning. Ett smart elhandelsavtal, lagom risk och lagom säkerhet.

Anvisningspris
Om du har Mölndal Energi som elleverantör men inte har valt ett avtal får du ett anvisningspris. Priset följer marknaden och ändras varje månad. 

Omteckningsrätt
Ett fastprisavtal kan kombineras med en omteckningsrätt. Med vår omteckningsrätt får du tryggheten med ett fast elpris, samtidigt som du har möjlighet att teckna ett nytt avtal till lägre pris om elpriset skulle sjunka. Om priset däremot stiger framöver har du kvar ditt låga elpris. Omteckningsrätten tecknas samtidigt som du tecknar det fasta prisavtalet. När omteckningsrätten utnyttjas tecknas ett nytt avtal med fast elpris som löper under lika lång avtalsperiod eller längre än det tidigare avtalet. Du betalar en extra fast avgift 19 kr per månad, och 150 kr i samband med att du utnyttjar garantin.

Bra Miljöval
Oavsett om du väljer rörligt eller fast elpris kan du få el märkt med Naturskyddsföreningens symbol Bra Miljöval. Då är du med och bidrar till en renare elproduktion och en renare miljö.

Klicka här för mer information om vad Bra Miljöval innebär.

Här kan du läsa Allmänna avtalsvillkor, elhandel, konsument

Här kan du läsa Särskilda villkor för försäljning av el från anvisat elhandelsföretag till konsument (rev)

Givetvis är du välkommen att kontakta vår kundservice om du vill ha rådgivning!