<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1030212080685553&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

100% förnybar el till 8% lägre pris

Hos oss får du inte bara förnybar el till riktigt bra pris, du får även full koll på din förbrukning med vår app.

Hur funkar högkostnadsskyddet?

Energimarknadsinspektionen har godkänt förslaget om stöd till elanvändare i södra Sverige. Försäkringskassan kommer att betala ut stödet automatiskt. Regeringens mål är att det ska delas ut i början av 2023.

Är rörligt pris samma sak som timpris?

Båda följer elmarknadens upp- och nedgångar beroende på tillgång och efterfrågan. Skillnaden är att priset varierar från månad till månad med ett rörligt avtal, medan det varierar från timme till timme med ett timprisavtal.

Varför är elpriserna höga?

Elpriset beror på flera olika faktorer, till exempel hur mycket det blåser och hur nivåerna är i de olika vattenkraftsmagasinen. Du kan läsa mer om vad som påverkar elpriserna just nu i våra marknadskommentarer som vi uppdaterar varje månad. 

Oseriösa elhandlare och bedragare

Det händer att bedragare eller säljare från andra elhandelsbolag ringer eller knackar dörr och påstår sig samarbeta med oss. Vi samarbetar inte med något annat elhandelsbolag. Här har vi samlat tips på vad du kan vara uppmärksam på.

Våra områden

Här hittar du några av de områden vi jobbar med på Mölndal Energi.

Elhandel

Hos oss får du alltid 100% förnybar energi. Vi erbjuder rörligt pris och har inga bindningstider. Du kan också få koll på din förbrukning med vår app Watter.

Elnät

Vi ser till så att du får ström i Mölndal. Ska du flytta till Mölndal? Då behöver du anmäla det till oss, så att du kan få el och värme i din nya bostad.

Fjärrvärme

Vi levererar fjärrvärme till Mölndal, Kållered och Lindome. Tack vare vårt kraftvärmeverk kan vi erbjuda fjärrvärme som produceras med biobränsle.

Ladda bilen

Som ny eller befintlig kund hos oss får du rabatt på köpet av laddbox för hemmabruk. Vill du ladda på vägen kan du använda vår infrastrukturtjänst.

Tips inför vintern

Det finns en risk att elpriserna kommer att bli ännu högre denna vinter jämfört med den förra. Här hittar du våra bästa tips och svaren på de vanligaste frågorna.

Vi fyller 75 år!

Det kommer vi att uppmärksamma på olika sätt under 2022. Vi har bland annat skapat en målarbok med tuffa maskiner och mjuka får, busiga bin och soliga solceller. Ladda ner målarboken och läs mer om jubileet på vår jubileumssida.

Vi hoppas att du vill fira tillsammans med oss!

Till jubileumssidan

Bli elkund

  • 100% förnybar el
  • Rörligt månadspris - ingen bindningstid
  • Minska din elförbrukning med vår app
  • E-faktura eller autogiro
  • Inget krångel, bli kund på ett klick!
  • Behöver du hjälp? Ring 031-86 65 40 för personlig service.

Är du intresserad av timpris? Klicka här.

Beräkna din månadskostnad

Jag bor i

Förbrukning: kWh/år

Rörligt elpris

Beräkna din månadskostnad

Jag bor i

Förbrukning: kWh/år

Rörligt elpris

Upptäck el- och energiguiden

Här har vi samlat våra bästa tips och råd kring el och energi. Allt från hur du sparar energi i fritidshuset, hur du värmer uterummet på bästa sätt till säker elanvändning.
TILL KUNSKAPSBANKEN

Vad betyder Bra Miljöval el?

El som märks med Bra Miljöval ska uppfylla vissa krav fastställda av Naturskyddsföreningen. Som kund hos Mölndal Energi kan du välja att lägga till Bra Miljöval till ditt befintliga elevtal. Här ...

Därför är det viktigt att vi alla sparar el

Visste du att genom att spara el så får du inte bara själv en lägre elräkning, du hjälper också samhället i stort? Om vi alla gemensamt sänker vår elförbrukning kan vi nämligen både få ner elpriset ...

Kan vi behöva koppla bort elen i vinter?

Kanske har du hört att det finns en risk att elanvändare får elen avstängd i vinter? Det kallas förbrukningsfrånkoppling. Enligt Svenska kraftnät har risken gått från låg till reell i södra Sverige, ...