Förskolematerial om elsäkerhet

2 min
Rebecca Sinnerstedt
13 feb, 2021

Hur pratar man med små barn om komplicerade saker? Det är en utmaning du som förskolepedagog står inför varje dag. El är egentligen något fantastiskt bra, men kan också vara farligt. För att hjälpa dig att prata med barnen om elsäkerhet har vi tagit fram en lekfull poster: ”Akta dig för elmonstret”.

Vi tycker såklart (som de el- och energinördar vi är) att det är viktigt att barn i en tidig ålder får lära sig om detta spännande ämne. Framförallt ur elsäkerhetssynpunkt, där kunskap och respekt är viktiga pusselbitar. Men också som ett första steg in i teknikens fantastiska värld. Ta hjälp av vår poster i samtalen med barnen.

”Våra elmonster är jättebra att ha, och snälla så länge de håller sig i sladden. Där inne springer de fram och tillbaka och gör så att allting fungerar. TV:n, spisen, surfplattan, bilen... Men om de släpps lösa är de plötsligt jättefarliga.”

Förskolor i Mölndal

Har du inte möjlighet att själv skriva ut postern? Om din förskola finns i Mölndal kan du kontakta oss här, så kan vi hjälpa dig med detta.

Poster till förskola

Material till förskolor och föräldrar som vill prata med sina barn om el och elsäkerhet.

Ladda ner postern!

Set a Call-to-Action button to activate the box

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Prenumerera på bloggen