Kom igång med Watter – vår app för elförbukning

5 min
Martin Jellvert Börjesson
4 nov, 2023

Visste du att du som kund hos oss kan hålla koll på din elförbrukning, följa spotpriset och jämföra dig med liknande hushåll – enkelt i en app? Med vår app Watter kan du utforska och förstå din energiförbrukning bättre. I den här artikeln hjälper jag dig komma igång och besvara de vanligaste frågorna vi får.  

Så här kommer du igång med appen Watter 

Vår app Watter är gratis och vänder sig till privatpersoner som är elnäts-, elhandels- eller fjärrvärmekunder hos oss. Så här gör du för att komma igång:   

 1. Börja med att ladda ner Watter via App store eller Google Play
 2. Logga sen in antingen med hjälp av bank-ID eller din mailadress. 
  1. Väljer du mailadress så får du en länk till din mail, klicka på den för att verifiera din inloggning.  
  2. Gå sedan tillbaka till appen Watter så loggas du automatiskt in.  
  3. Får du inget mail? Kolla så att du skrev in din mailadress korrekt. Det kan också vara så att vi inte har din mailadress hos oss, hör i så fall av dig till vår kundservice så hjälper vi dig.  
 3. Nu är du inloggad och kan ta del av en massa matnyttig information. Fyll i din hushållsprofil för att kunna jämföra dig med liknande hushåll och få anpassade tips.    

Det här kan du göra i appen Watter 

Varför ska du ladda ner ännu en app när du redan känner att din mobil är fylld till brädden? Det mesta kan du såklart även hitta på vår webbplats eller i Mina sidor.  

I appen har vi däremot samlat det allra viktigaste så att du enkelt kan få koll på det som rör din elförbrukning - direkt i mobilen.  

Funktioner i appen Watter: 

 • Se din elförbrukning över året, månaden och timme för timme. 
 • Få en prognos för månadens elförbrukning. 
 • Få en bättre förståelse för vilka apparater som el
 • Se spotpriset timme för timme - extra bra för dig med timprisavtal. 
 • Få notiser så att du ser om spotpriset väntas bli extra högt eller extra lågt kommande dygn. 
 • Jämför dig med liknande hushåll. 
 • Se dina elräkningar.  
 • Få en notis om du använder mycket mer el än vanligt. 
 • elspartips

Via appen kan du också enkelt komma vidare för att: 

Appen utvecklas löpande och vi har flera spännande saker på gång. Den här listan lär alltså bli ännu längre, håll utkik i appen efter ännu fler funktioner. 

Kan min partner också logga in i appen?  

Det går bra att vara inloggad på flera ställen med Watter, till exempel om både du och din partner vill kunna följa elförbrukningen, eller om du vill ha appen på både din platta och din mobil.  

Som du kanske vet är det bara en person som kan stå på elnäts- och elhandelsavtalet. Det är därför bara den personen som kan godkänna inloggningen i appen, med bank-ID eller mail. Har du en partner som också vill logga in så behöver du alltså godkänna hens inloggning, via din mail eller ditt bank-ID. Se till att ni är tillsammans när hen loggar in, så att du är säker på vad det är du godkänner.  

Varför tar det tid för min elförbrukning att komma in?  

Ibland kan det ta upp till tre dagar för elförbruknings-värdena att komma in i appen. Ibland är det för att vi inte fått in värdena från elnätsleverantören, ibland är det för att de inte är helt validerade än. Skulle det ta ännu längre tid för värdena att komma in i appen kan du kontakta kundservice så hjälper vi dig. 

Hämta Watter i Google Play     Hämta Watter i App Store

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Prenumerera på bloggen