<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1030212080685553&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Varför solceller?

3 min
Henrik Dalman
27 jun, 2020

Solceller och solenergi är hetare än någonsin. Det verkar som att alla vill bygga just nu. Ofta pratar folk också om både miljöfördelar och om att tjäna pengar – men vad är det man ska tjäna på egentligen?

Fördelen för en individuell fastighet som producerar solenergi bygger på att man behöver köpa in mindre el. Att minska behovet av att köpa el är bra av flera anledningar. Du som byggt solcellerna sparar pengar på att köpa in mindre el. När du köper in mindre blir det mer el över i hela systemet som producerar el, vilket innebär att det mer ofta blir miljövänlig el över till andra.   

Det är ungefär som hur trafiken påverkas om du skulle jobba hemma någon eller några dagar i veckan – det är bra för att det blir både mindre köer och mindre utsläpp.

Du som bygger solceller kommer såklart även att tjäna lite pengar på din överskottsproduktion. Du kommer att dela med dig av överskottsproduktionen, vilket är bra för systemet som producerar el det också. På det stora hela är det dock besparingen du gör som är den stora fördelen.

Begreppen spara och tjäna är lätt att blanda ihop. Och egentligen gör det heller ingen större skillnad i slutändan. Det blir mer pengar över varje månad och behovet av att producera el någon annanstans minskar. Men många har förväntan att det ska bli en stor extra inkomst - och riktigt så är det inte.

Att minska behovet av att köpa elektricitet är bara en av fördelarna med solceller. Det finns såklart ännu fler. Det här bör du veta om solenergi.

Det är inte heller så komplicerat som många tror att installera och sköta solceller. Vill du lära dig mer om hur det går till – från början till slut? Ladda ner guiden Så här blir du din egen elproducent och lär dig mer!

Är du nyfiken på att producera egen solel?

Så här blir du din egen solelproducent

Set a Call-to-Action button to activate the box

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Prenumerera på bloggen