1200 julgranar lämnades in för att bli värme och el

2 min
Rebecca Sinnerstedt
18 jan, 2022

För tolfte året i rad kunde man lämna sin gamla julgran hos Mölndal Energi. Närmare 300 fordon guidades genom Riskulla och fick fika och en goodie-bag som tack. Runt 1200 inlämnade granar kommer nu att omvandlas till värme och el till Mölndalsborna.

De runt 1200 granarna blev under måndagen till drygt 6 ton flis som kommer att användas som bränsle i kraftvärmeverket.

− Det är roligt att det även i år var så många som ville lämna sin gran till oss. Förutom gårdagens besökare har vi tagit emot ett antal granar från lokala idrottslag och Team Rynkeby, som hämtat in granar och samlat in pengar till föreningarna och välgörenhet, säger Leif Viklund, bränslechef Mölndal Energi.

Sedan tolv år tillbaka har Mölndal Energi varje januari bjudit in Mölndalsborna att besöka Riskulla och samtidigt lämna av sin uttjänta julgran. För andra året i rad har man på grund av pandemin fått tänka om och göra den traditionsenliga julgransplundringen till en mindre julgranslämning.

− Julgransplundringen har varit ett tillfälle då vi kunnat bjuda in våra ägare, Mölndalsborna, att besöka oss och se vad som händer här på Riskulla. När vi fick ställa om till en julgranslämning i år igen så valde vi att försöka göra det till den bästa möjliga julgranslämningen, säger Mattias Sjöstrand, kommunikationschef Mölndal Energi.

Besökarna leddes i en slinga inne på området där de bjöds på både fika och en goodie-bag - utan att behöva lämna sina bilar. Goodie-bagen innehöll bland annat reflexvästar och en målarbok med Riskullamotiv till barnen. Längs med slingan kunde man även se motiven från målarboken, som de populära fåren och klon.

− Julgranslämningen inleder vårt 75-årsjubileum, som vi kommer att uppmärksamma på olika sätt under året. Både genom att blicka bakåt, men även genom att blicka framåt. Det är mycket som händer inom energiområdet just nu och det lär hända mycket spännande de kommande 25 åren, säger Christian Schwartz, vd Mölndal Energi.

För ytterligare information kontakta:
Mattias Sjöstrand, kommunikationschef Mölndal Energi 031-866546/0708-920807 mattias.sjostrand@molndalenergi.se

 Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (1)-1

Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (2)-1

Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (8)-1

Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (6)-1

Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (3)-1

Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (9)-1

Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (4)-1

Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (5)-1

Julgranslamning_2022_SkvaderMedia (7)-1

 

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter