Fjärrvärmepriset för företag 2022

3 min
Peter Öhman
21 sep, 2021

Varje år justeras priserna för fjärrvärme, dessa priser gäller från 1 januari 2022 för företagskunder. Tillsammans utvecklar vi Mölndal till en mer hållbar stad. Tack vare att du valt fjärrvärme som uppvärmningsform är du med och bidrar till utvecklingen. 

Vi utvecklar dagligen verksamheten med en balans mellan låg kostnad, hög leveranssäkerhet och hög miljöprestanda. Mölndal Energis produktion av fjärrvärme sker med 100 % förnybart bränsle. Tack vare dig och våra andra fjärrvärmekunder kan vårt kraftvärmeverk även producera förnybar el som ersätter sämre alternativ. På så sätt undviks stora mängder koldioxidutsläpp, faktiskt hela 96 600 ton under 2020! Mer om detta och vårt övriga hållbarhetsarbete kan du läsa om i vårt klimatbokslut och vår hållbarhetsredovisning.

Prisjustering från och med 1 januari 2022 

Mölndal Energi gör investeringar i produktionsanläggningarna för att säkerställa en fortsatt hög tillgänglighet och för att upprätthålla en fossilfri produktion av fjärrvärme. Samtidigt jobbar vi kontinuerligt med att begränsa kostnaderna för vår verksamhet. Det ger sammantaget att priset höjs med 0,5 % för 2022. Prisändringen görs på nätpriset medan flödespriset och energipriset hålls oförändrat.

Här hittar du prislistan för 2022.

Tycker du att prismodellen känns komplicerad? Här kan du läsa en förklaring av vår fjärrvärmeprislista

Nyhet 2022 

År 2022 uppdaterar Mölndal Energi prismodellens nätdel för att bli mer väderstabil. Här kan du läsa mer om nyheten. 

Kundsamverkan 

Vi arbetar aktivt med att stärka förtroendet hos våra kunder genom en nära kunddialog. Mölndal Energi är medlemmar i Prisdialogen vilket innebär att prisändringar görs i dialog med våra kunder. 

Fjärrvärmelagen om förhandling 

Enligt fjärrvärmelagen har du som kund möjlighet att vid en prisjustering begära förhandling med oss. Det behöver i så fall ske innan den 31 oktober 2021. Du kan efter avslutad förhandling ansöka om medling och har alltid rätt att säga upp ditt avtal.  

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor om vår verksamhet eller vill ha information om våra olika produkter och tjänster. 

_MG_0973

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter