Granar lämnades in för att bli värme och el under en ovanlig julgransplundring

2 min
Rebecca Sinnerstedt
12 jan, 2021

Under söndagen 10 januari kunde Mölndalsborna lämna sin gran hos Mölndal Energi där den flisades för att bli värme och el. Då den traditionsenliga julgransplundringen inte kunde hållas arrangerades istället en mindre julgranslämning, där det gick att köra in på Riskulla med sin gran. Sammanlagt kom Mölndalsbor i 280 fordon.

Julgranslamning-2021-Molndal-Energi-2

Mellan klockan 11 och 14 gick det att lämna sin gran inne på Riskullaområdet. Mölndal Energi fick besök av Mölndalsbor i sammanlagt 280 fordon, främst vanliga bilar men även några släp, ett par cyklister och fotgängare, som kom för att lämna sina granar. Sammanlagt blev det cirka 22 m3 flisade granar som under måndagen gett värme och el till Mölndal.

På plats fanns personal som pekade ut vägen och såg till så att lämningen skedde på ett säkert och smidigt sätt. Det blev många leenden, vinkningar och tummen upp genom vindrutorna.

─ Som samhällsnyttigt företag har vi ett extra stort ansvar i dessa svåra Corona-tider, att se till att folk har el och värme och att saker löper på utan några störningar. I det sammanhanget så känns det både rätt och bra att vi kunde ta emot granarna och ha vår 11:e julgransplundring men på ett mindre och Corona-säkert sätt. Nu hoppas vi och siktar på att hålla ett extra stort evenemang 2022, då vi dessutom firar 75 år som företag! säger Christian Schwartz, VD på Mölndal Energi.

För ytterligare information kontakta:
Mattias Sjöstrand, kommunikationschef Mölndal Energi 031-866546/0708-920807 mattias.sjostrand@molndalenergi.se

Julgranslamning-2021-Molndal-Energi

Julgranslamning-2021-Molndal-Energi-3

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter