Green talks live − En digital utelunch med Mölndal Energi, Hanna Olvenmark och Gunnebo Slott och Trädgårdar

4 min
Rebecca Sinnerstedt
23 apr, 2020

Onsdagen 29 april håller Mölndal Energi i en livesändning via Facebook tillsammans med Hanna Olvenmark och Gunnebo Slott och Trädgårdar. Temat är odlingsinspiration och utelunch. Sändningen är en del i Mölndal Energis koncept Green talks, där en inspiratör föreläser om hur man kan leva mer hållbart. På grund av läget med covid-19 har vi valt att göra föreläsningen digital och öppen för alla.

Green talks live Molndal Energi_facebook_newsletter

Sändningen hålls klockan 12.00 på onsdag 29 april och kommer bli en gemensam lunchpaus med tittarna som kan ställa frågor under tiden. Hanna Olvenmark, som driver plattformen Portionen under tian, kommer tillsammans Gunnebos trädgårdsmästare och florisk Viola Johansson att ta tittarna genom Gunnebos köksträdgård och tipsa om favoritgrödor och växter från naturens skafferi. Hanna kommer sedan tillsammans med Gunnebos köksmästare Patrik Sewerin laga en säsongsbaserad måltid i naturen med växter från köksträdgården.

­− Det känns jättebra att kunna bjuda in till ett Green talks med Gunnebo Slott och Trädgård och Hanna OIvenmark. Tanken var från början att hålla ett Green talks under Hållbarhetsveckan i Mölndal, men gå grund av situationen med covid-19 fick vi tänka om. Hållbarhet är ett fortsatt viktigt ämne och med det här upplägget kan vi ändå möta våra kunder och inspireras tillsammans, digitalt istället för fysiskt, säger Mattias Sjöstrand, kommunikationschef på Mölndal Energi.

Mölndal Energi startade upp konceptet Green talks våren 2019 som ett sätt att inspirera och peppa kunder och andra att göra mer hållbara val. De två tidigare Green talks har handlat om att ”stay cheap på semestern” och hållbart mode.

­– Det finns mycket som Gunnebo kan nyttjas för och hos oss finns en gedigen hantverkskunskap inom många områden. I samarbetet med Mölndals Energi och Hanna inspirerar vi till enkel utomhusmatlagning med grödor som man själv kan så på balkongen, i trädgården eller finna i naturen, säger Anki Sande, VD Gunnebo Slott och Trädgårdar.

Datum: onsdag 29 april 2020
Tid: kl. 12.00 – 12.45
Plats: Mölndal Energis facebooksida 

För ytterligare information kontakta:
Mattias Sjöstrand, kommunikationschef, Mölndal Energi 031-866546 mattias.sjostrand@molndalenergi.se
Anneli Stahre, marknad- och försäljningschef Gunnebo Slott och Trädgårdar 0707-800203 anneli.stahre@gunneboslott.se 

Portionen under tian är plattformen med fokus på mat som är hållbar för klimatet, för plånboken och bra för kroppen. Grundaren av Portionen under tian är leg. dietist Hanna Olvenmark som förutom fokus på att ”stay cheap” också vurmar extra för att äta ute i naturen. 

Gunnebo Slott och Trädgårdars verksamhet har ett stort fokus på miljö och hållbarhet. Köksträdgårdarna planeras varje år i nära samarbete med kockarna i Gunnebo Kaffehus och Krog och de grönsaker som skördas serveras i restaurangen. I de KRAV-certifierade odlingarna pågår ett ekologiskt kretslopp och grödorna som odlas är ekologiska och gamla kulturarvssorter. Även Gunnebo Kaffehus och Krog är KRAV-certifierade med den högsta certifieringen sedan 2012.

Mölndal Energi blev 2018 som första energibolag i Sverige helt fossilfria i sin egen produktion. Målet är att vara drivande i omställningen till ett förnybart samhälle. Förutom att fortsätta att utveckla sin egen verksamhet vill man också stötta och inspirera sina kunder att göra mer hållbara val.

Green talks live_Hanna Olvenmark_ Molndal Energi

Gunnebo Slott och Trädgårdar

 

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter