Mölndal Energis Klimatbokslut 2019

1 min
Mattias Sjöstrand
27 maj, 2020

Varje år tar Mölndal Energi tillsammans med Profu fram ett klimatbokslut som analyserar på vilket sätt vår verksamhet påverkar de globala utsläppen av koldioxid. Under 2019 undveks 175 700 ton koldioxidutsläpp tack vare vår verksamhet, lika mycket som om alla i Mölndal skulle låta bilen stå i 2,5 år!

Sverige ingår i en nordeuropeisk elmarknad som är sammankopplad över landsgränserna. Det gör att Mölndal Energis verksamhet ger effekter långt utanför Sveriges gränser. Mölndal Energi producerar förnybar el och värme i kraftvärmeverk och hetvattenpannor. Vi äger också tre vindkraftverk. Om vår produktion av värme och el skulle upphöra skulle det innebära ett behov av alternativ produktion för att tillgodose samhällets behov. Då dessa alternativ jämförs med vår produktion, blir det tydligt att vår verksamhet faktiskt bidrar till rejält minskade utsläpp av koldioxid.

Varje år tar vi fram ett klimatbokslut där vi tittar på både vilka utsläpp vår verksamhet ger upphov till i enlighet med Greenhouse Gas Protocols olika utsläppskategorier Scope 1, Scope 2 och Scope 3, men även vilka utsläpp som undviks tack vare vår verksamhet, främst i form av undviken alternativ produktion. 

Sammanfattningsvis resulterade vår verksamhet under 2019 i att utsläppen av fossil koldioxid globalt minskade med 175 700 ton. Det är lika mycket som om alla Mölndals kommuninvånare skulle låta bilen stå i 2,5 år!

Läs hela Klimatbokslutet 2019 här.

Klimatbokslut_2019_Molndal Energi_bild

 

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter