Nu erbjuder vi fossilfri el

2 min
Mattias Sjöstrand
4 jul, 2023

Det senaste året har varit turbulent på elmarknaden. Vi förstår att våra kunders situation har påverkats när elkostnaderna har ökat. Av den anledningen har vi valt att förändra vårt standarderbjudande till att innehålla fossilfri el.

Varför gör vi detta?
Vi har märkt att intresset för fossilfria energikällor har ökat de senaste åren och vi vill erbjuda våra kunder möjligheten att välja det alternativ som bäst passar deras behov och värderingar.

För att ställa om samhället och fasa ut fossila bränslen behöver transportsektorn och många industrier elektrifieras. Det kommer att leda till en ökad elanvändning i samhället och vi ser att alla fossilfria kraftslag behövs för att klara omställningen.

Som konsument kan du hjälpa till genom att spara el och konsumera den vid tidpunkter när belastningen inte är som högst. Då avlastar du elsystemet och frigör el som kan användas för att fasa ut fossila bränslen på annat håll.

Vad innebär detta för dig som kund?
Du som tecknar nytt elhandelsavtal med oss från 3 juli får fossilfri el om du väljer vårt standardavtal, men du kan också välja ett avtal med förnybar el om du kontaktar vår kundservice.

För dig som redan är privat elhandelskund innebär det att den el som du köper från oss från och med den 1 september kommer vara fossilfri. Om du vill fortsätta att ha förnybar el i ditt avtal kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Har du ett tillval i ditt elavtal i form av Bra Miljöval eller solel påverkas du inte, utan behåller ditt nuvarande avtalsupplägg.

Är du företagskund kommer du inte automatiskt att få fossilfri el. Däremot har du möjlighet att byta till det om du pratar med din kontaktperson eller vår kundservice.

Vad betyder det att elen är fossilfri?
Fossilfri el innebär att vårt erbjudande även inkluderar kärnkraft som inte genererar utsläpp av växthusgaser. Det blir ett komplement till vårt befintliga utbud av förnybara energikällor, såsom vattenkraft, solenergi, vindkraft och biomassa.

Om du har några frågor eller funderingar kring förändringen tveka inte att höra av dig.

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter