Julgranar från föreningar blev till el och värme för Mölndalsborna

2 min
Mattias Sjöstrand
18 jan, 2023

I måndags flisades runt 600 granar som sedan blev till värme och el i Riskullaverket. Granarna hade samlats in och lämnats av Fässbergs IF, IF Mölndal Hockey och Team Rynkeby, som samlar in pengar till sin idrottsverksamhet och välgörenhet.

− Att åka runt och hämta upp gamla julgranar är ett sätt för idrottsföreningar att samla in pengar till sin verksamhet, så att de kan åka på turneringar och liknande. Vi hjälper gärna till genom att ta emot granarna och se till att de blir till el och värme, säger Mattias Sjöstrand, kommunikationschef på Mölndal Energi.

Hos både IF Mölndal Hockey och Fässbergs IF var det P10-lagen som skötte gransinsamlingarna. Team Rynkeby samlade genom sin granhämtning in pengar till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden, något de också gör genom att cykla fram och tillbaka till Paris varje år.

De runt 600 granarna blev under måndagen till drygt 5 ton flis som kommer att användas som bränsle i kraftvärmeverket.

− Tyvärr hade vi ingen julgransplundring i år. Det har varit ett väldigt populärt arrangemang innan pandemin. År 2020 hade vi runt 1750 besökare, men med tanke på säkerhetsläget i världen vill vi inte ta in den mängden människor samtidigt i kraftvärmeverket och på vårt område. Då vi också haft en lång tradition av att ta emot granar från föreningar så valde vi i år att fokusera på det i stället och lyfta deras fina arbete, säger Mattias Sjöstrand, kommunikationschef Mölndal Energi.

För ytterligare information kontakta:
Mattias Sjöstrand, kommunikationschef Mölndal Energi 031-866546 mattias.sjostrand@molndalenergi.se

Flisning julgranar 2023-1

Flisning granar 2023 flisbil-1

 

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter