Green Talks #5 Hållbara blommor med Hanna Wendelbo

3 min
Rebecca Sinnerstedt
19 apr, 2023

Den 10 maj bjuder vi in till vårt femte Green talks. Denna gång är temat ”hållbara blommor” och vi gästas av Hanna Wendelbo, trädgårdsinspiratör och designer. Anmälan öppnar onsdag 26 april.

HannaWendelbo-Norrviken-porträtt-1_small

Under våra Green talks bjuder vi på inspiration för dig som vill göra fler hållbara val i din vardag. Hanna Wendelbo kommer i sin föreläsning bjuda på handfasta tips och inspiration från sin egen trädgård. Efter föreläsningen har vi en kortare workshop där vi tillsammans sår blomfrön utifrån Hannas instruktioner. Dessa får man sen ta med sig hem.

− Det finns många anledningar till att odla blommor i sin trädgård. Det är en form av grön terapi att ha fingrarna i jorden och följa naturens cykliska gång. Du bjuder också in livet till din täppa i form av fjärilar, humlor och bin och hjälper till att öka den biologiska mångfalden. Minst lika viktigt är att du får utlopp för din kreativitet, säger Hanna Wendelbo.

Datum: 10 maj
Tid: kl. 17:30-20:30
Plats: Lilla Spinneriet, Lindome

Hanna Wendelbo är designer och formgivare med ett passionerat förhållande till blommor. Det märks både i hennes mönster och på hennes Instagram. Hanna har skrivit tre böcker om blommor och trädgård varav den senaste, Odla blommor, redan sålts i mer än 9500 exemplar. Hanna är också en framträdande person i Sveriges Slow flowers-rörelse som lyfter vikten av närodlade blommor i säsong.

Green talks är ett initiativ av Mölndal Energi där vi utifrån olika teman bjuder in en inspiratör som föreläser och uppmuntrar till en mer hållbar livsstil. Här kan du se våra tidigare Green talks:

Green talks #1 Stay cheap på semester med Hanna Olvenmark från Portionen under tian
Green talks #2 Slow fashion med Johanna Nilsson och Nudie Jeans
Green talks #3 Odlingsinspiration och utelunch på Gunnebo Slott med Hanna Olvenmark
Green talks #4 Hållbar inredning med Malin Persson

Mer att läsa i bloggen.

Här finns massor bra att läsa

Populärt

Arkiv

see all

Prenumerera på nyheter